Democratiseren van publiceren

De vrijheid om te bouwen. De vrijheid om te veranderen. De vrijheid om te delen.

Onze missie

WordPress is software dat ontworpen is voor iedereen, met de nadruk op toegankelijkheid, prestaties, beveiliging en gebruiksgemak. Wij geloven dat geweldige software moet werken met een minimale set-up, zodat je je kunt concentreren op het gratis delen van je verhaal, product of diensten. De basis WordPress-software is eenvoudig en voorspelbaar, zodat je eenvoudig aan de slag kunt. Het biedt ook krachtige functies voor groei en succes.

Wij geloven in de democratisering van publiceren en de vrijheden die bij open source horen. Dit idee wordt ondersteund door een grote gemeenschap van mensen die samenwerken aan, en bijdragen aan dit project. De WordPress-gemeenschap is gastvrij en inclusief. Het succes van WordPress is te danken aan de passie van onze bijdragers, die op hun beurt jou weer helpen om je doelen te bereiken.

WordPress-bijdragers werken over de hele wereld en hebben ontelbare uren besteed aan het bouwen van een tool die publicatie democratiseert. WordPress is open source software die zowel gratis als onbetaalbaar is.

De technologie

Leer meer over WordPress, waar het vandaan kwam en waar het naar toe gaat.

De details

Details zijn belangrijk. Leer mee over wat er belangrijk is.

De mensen

Leer meer over de community en hoe we samenwerken.

Ons verhaal

WordPress begon in 2003 toen Mike Little en Matt Mullenweg samen een fork van b2 / cafelog maakten. De behoefte aan een elegant, goed ontworpen persoonlijk publicatiesysteem was toen al duidelijk. Vandaag de dag is WordPress gebouwd op PHP en MySQL en heeft het een licentie onder de GPLv2. Het is ook het platform bij uitstek voor meer dan 38% van alle sites op internet.

Het open source project van WordPress is in de loop der tijd progressief geëvolueerd —ondersteund door bekwame, enthousiaste ontwikkelaars, ontwerpers, wetenschappers, bloggers en meer. WordPress biedt de mogelijkheid voor iedereen om te creëren en te delen, van handgemaakte persoonlijke anekdotes naar wereld-veranderende bewegingen. Mensen met een beperkte technische ervaring kunnen het eenvoudig gebruiken ”, en meer technisch onderlegde mensen kunnen het op creatieve manieren aanpassen.

Basisrechten

WordPress heeft de General Public License (GPLv2 or later) licentie die staat voor vier basis vrijheden. Dit zien wij als onze basisrechten:

De 1e kernwaarde

Om de software voor wat voor doel dan ook te gebruiken.

De 2e kernwaarde

Om te bestuderen hoe het programme werkt en aan te passen zodat het doet wat jij wilt.

De 3e kernwaarde

Om verder te verspreiden

De 4e kernwaarde

Om kopieën van jouw aangepaste versies te verspreiden naar anderen.